Rubens Barrichello is ervan overtuigd dat de nieuwe regels het niet echt gemakkelijker zullen maken om in te halen en de wagens zullen minder gemakkelijk te besturen zijn.

Deze week heeft de Braziliaan weer kunnen testen op het Jerez circuit. Rubens heeft zich vooral met het a�rodynamische pakket van de 2005 wagen bezig gehouden, een pakket dat minder downforce heeft vanwege de nieuwe regels.

De Braziliaan gaf toe dat hij een paar rondjes nodig had om zich aan te passen, iets wat te merken was want de Ferrari piloot ging een paar keer van de baan.

Rubens Barrichello:

“Ik wou hier zijn (Jerez), vooral omdat ik niet wou dat er teveel tijd zou zijn eer ik weer achter het stuur van mijn bolide zit.

Ik had vijf of zes rondjes nodig om te wennen aan de nieuwe set up, wat resulteerde in meer nervositeit.

Het zal een lachertje zijn als we op een vuil circuit zullen rijden, met de nieuwe a�rodynamica heb je je handen vol om de wagen op het circuit te houden.

Zelfs inhalen, de reden waarom deze nieuwe regels gemaakt werden, zal volgens mij een probleem geven.

Het zal een uitdaging binnen de uitdaging zijn: als je een wagen volgt verlies je grip, maar we boeken vooruitgang en het team doet uitstekend werk.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter