Renault-teambaas Eric Boullier vindt dat Lewis Hamilton wel een zwaardere straf had verdiend voor zijn rijgedrag waarmee hij Renault-rijder Vitaly Petrov hinderde bij een gevecht om een positie. De Brit kwam er vanaf met een waarschuwing voor gevaarlijk rijgedrag. Het Franse team zal echter geen protest aantekenen.

Hamilton en Petrov waren tijdens de Maleisische Grand Prix in een gevecht verwikkeld. Het lukte de Rus zelfs een keer zijn positie terug te winnen ten opzichte van de McLaren-rijder, die het even later opnieuw probeerde. Weer trachtte Petrov op het lange rechte stuk Hamilton terug te pakken, maar de Brit verdedigde zijn plek fel. Hij wisselde hij drie keer van lijn om een tegenaanval van de Rus te voorkomen.

Tijdens de race was het team al naar de wedstrijdleiding gestapt: De regels zijn duidelijk. In de reglementen is het namelijk erg duidelijk dat je maar één keer van je lijn mag wijken. Hij (Hamilton, red.) kreeg een waarschuwing voor gevaarlijk rijgedrag, maar ik weet zeker dat dit niet genoeg is. We zullen echter geen protest aantekenen. Hij heeft al een waarschuwing, dus als hij het nog een keer doet, dan wordt hij automatisch gestraft. zei teambaas Boullier tegen Autosport.com.