Ferrari wil zo snel mogelijk het F-duct systeem dat McLaren introduceerde, installeren op haar eigen wagen. McLaren haalt dankzij een hogere topsnelheid veel voordeel van het systeem. Sauber is het eerste team dat het F-duct systeem van McLaren kopieerde.

We hebben gezien wat de voordelen van een F-duck zijn. aldus Ferrari-teambaas Stefano Domenicali. Het voordeel is gewoon heel, heel groot. We werken aan het systeem in onze fabriek in Maranello en zodra het 100% gereed is zetten we het op onze auto.

Red Bull twijfelt aan veiligheid

Red Bull ontwerper Adrian Newey zet vraagtekens over de veiligheid van de F-duct. Door de opening van het luchtkanaal in de cockpit af te sluiten met de knie, kan de coureur de luchtstroom naar de achtervleugel beïnvloeden en een hogere topsnelheid bereiken op rechte stukken.

Het is een innovatief systeem en opent nieuwe mogelijkheden. aldus Newey tegenover Gezetta dello Sport.. Maar ik maak me wel zorgen over de veiligheid ervan. Een rijder een abrupte beweging laten maken om een drukverschil aan de achterkant van de auto te realiseren, brengt de veiligheid in het gedrang. Op hoge snelheid wordt immers de dynamiek van de auto omgegooid.

Newey bekijkt echter wel de mogelijkheden om het systeem op de RB6 toe te passen. Dat kan wel moeilijkheden opleveren omdat de FIA de structuur van het chassis bevroren heeft.

McLaren heeft het chassis rond het systeem gebouwd. De regels verbieden wijzigigen aan het chassis. We moeten alles in de bestaande structuur zien te verwerken.