Renault zal haar nieuwe bolide voor volgend jaar niet baseren op haar huidige Formule 1-bolide. In plaats daarvan gebruiken de Fransen de Lotus E23 uit 2015 als basis model

In het laatste jaar als Lotus eindigde het team als zesde met achtenzeventig punten in de WK-stand. Tot nu toe heeft Renault slechts zes WK-punten behaald.
Teambaas Fred Vasseur: De problemen zijn eigenlijk begonnen toen men is overgestapt van Mercedes naar Renault. De huidige auto is op het laatste moment aangepast aan de motor. We gaan de nieuwe auto baseren op de 2015-bolide. De basis en de structuur van deze auto is beter, maar de auto is alweer twee jaar oud. Dus dat betekent ook dat we veel moeten inhalen.

Het is nu een beetje stressvol op de fabriek. Maar we werken hard en 2017 biedt nieuwe kansen voor ons.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter