In een van de laatste ronden kregen we nog serieus spektakel te zien, toen Coulthard plots moest uitwijken voor een vroeg remmende Alonso. Coulthard miste op een haartje na de achterkant van Alonso�s Renault, maar zag zo zijn 5e plaats in rook opgaan toen hij in de grindbak tot stilstand kwam. Was dit een onsportieve remtest van Alonso, of lag er een andere oorzaak aan de basis van dit incident? Dit zullen de stewards moeten uitmaken. We laten alvast de twee kemphanen even aan het woord:

Coulthard:

“Het staat ontegensprekelijk vast dat hij veel vroeger remde als de ronden ervoor. Ik kon echt niets meer doen! Ik zou de videobanden en de telemetrie nog eens opnieuw willen bekijken om te zien wat er exact gebeurde. Ik was goed op dreef en ik denk dat ik hem wel had ingehaald. Hij is naar mijn mening een onervaren rijder. En dit incident bewijst dat hij nog veel moet leren.”

Alonso:

“Ik had enkele problemen, vandaar dat ik wat vroeger remde die ronde. Ik denk dat David ietsje te dicht achter mij zat.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter