Na de Nederlandse titel op Zandvoort heeft Tim Coronel ook de Europese titel Alfa 147 GTA Challenge gewonnen. In Monza volstond in de derde meetellende race de zesde plaats. De 31-jarige coureur uit Huizen reed met een gebroken hielbeen, gevolg van een vreugdesprong nadat hij de nationale titel veroverde.

De race op Monza werd gewonnen door de Italiaan Andrea Larini voor zijn landgenoten Simone Lacone en Maurizio Campani, de laatste overgebleven concurrent voor Coronel. Campani veroverde met zijn derde plaats het Italiaanse kampioenschap.

Coronel nam in de wedstrijd geen onnodige risico’s. Hij kwalificeerde op de tiende plaats en kwam tijdens de wedstrijd pas in de slotfase naar voren met hulp van zijn ploeggenoot Sandor van Es, de kampioen van 2002.

Op Monza had nog een bijzondere gebeurtenis plaats. De Italiaanse coureur Alex Zanardi, die in een crash enkele jaren geleden beide benen verloor, deed weer mee aan een race. De 36 jarige eindigde in een speciaal geprepareerde BMW, remmen deed hij met zijn kunstbeen, op de zevende plaats in een wedstrijd voor het Europees toerwagenkampioenschap. Ruim 30.000 toeschouwers vierden Zanardi als een kampioen. De Europese toerwagentitel ging naar de Italiaan Gabriele Tarquini (Alfa) met een punt voorsprong op de Duitser J�rg M�ller (BMW).

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter