Ralf Schumacher had aan het begin van dit seizoen de grootst mogelijke moeite met het nieuwe kwalificatie-systeem. Het leek een zeer moeilijk jaar voor de Duitser te gaan worden, maar na een paar races ging het al stukken beter. Het hoogtepunt van afgelopen seizoen waren wel de twee opeenvolgende zeges op de N�rburgring en op Magny Cours. Toen leek Ralf zelfs een van de kanshebbers op de wereldtitel te worden, maar na zijn overwinning in Frankrijk ging het weer bergafwaarts.

Ondanks dat Williams op het einde van het seizoen de sterkste wagen had kon Ralf dit niet in prestaties omzetten. Crashes domineerden de laatste races van Ralf, met als dieptepunt de trainingscrash op Monza. Weliswaar door een technisch mankement dit keer, maar de crash zorgde er wel voor dat hij niet kon deelnemen aan de Grand Prix van Itali�. Met een totaal van 58 punten werd hij vijfde kampioenschap, maar dat had zeker een hogere positie kunnen zijn.

Ralf gelooft nu dat 2004 zijn jaar gaat worden, de jongere Schumacher gaat voor de titel:

“Er wordt wel gezegd dat een team dat Ferrari wil verslaan op hetzelfde niveau moet zijn als de Scuderia aan het einde van het seizoen daarvoor. Ik denk dat we op dit moment al zelfs beter zijn dan Ferrari, ik heb dus goede hoop voor 2004!”

 

“Wees er maar zeker van dat BMW, Williams en Michelin er alles aan zullen doen om dit niveau vast te houden en dat ze er voor zorgen dat wij de beste onderdelen krijgen.”

Over zijn contract, dat nog niet vernieuwd is, staken er ook wat geruchten op:

“Sommige details moeten nog besproken worden. Ik denk dat daar nog genoeg tijd voor is. Mijn contract loop pas ten einde aan het einde van het volgende seizoen.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter