Volgens een heel betrouwbare weerdienst zal het zondag om 14.00u lokale tijd dan toch gaan regenen. Eerder deze week werd gemeld dat de regen pas tegen zondagavond te verwachten was, maar het is een ‘beetje’ veranderd.

Er wordt nu gezegd dat het in de luchthaven van Luik, niet echt ver van het circuit, in een periode van 3 uur rond 14.00u een 2.4 millimeter zal regenen. Dat is een redelijke hoeveelheid, en het zou dus wel eens kunnen dat we de allereerste regenrace van het seizoen zullen krijgen.

Hoe gaat dat dan net in z’n werk? Het is immers verboden voor rijders om hun banden te laten vervangen na hun kwalificatie en tijdens de race, ten zij ze onherstelbaar beschadigd zijn. Welnu, een team kan beslissen om z’n wagens op regenbanden te zetten, wanneer de racedirecteur, Charlie Whiting, de baan “nat” heeft verklaard. Vanaf dan mogen dus regenbanden gebruikt worden en kunnen de rijders wisselen van band zonder dat daar sancties op volgen.

Michael Schumacher heeft alvast verklaard dat hij bidt om regen. Misschien moeten de Ferrari-fans een regendansje doen?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter