Max Verstappen zegt op zondag regen nodig te hebben om Mercedes te kunnen verslaan.

De eerste vrije training was echt heel goed, zo vertelt Verstappen. We maakten wat veranderingen voor de middag en die pakten niet zo goed uit. De hoge temperaturen op de baan hielpen daarbij ook niet bij. Vooral de snelheid in de korte runs viel terug. We hebben deze veranderingen weer terug gedraaid en toen ging het beter. Over de lange runs ziet het er nu goed uit, morgen moeten we nog wat aanpassingen maken om ook in de korte runs snel te zijn. We hebben vandaag op soft en medium banden gereden en dat betekent dat we hier nu een goed beeld van hebben.

Mercedes is te ver weg voor ons denk ik. Maar we zijn achter hun snel en competitief. Om te winnen op zondag heb ik wat regen nodig, dan kan het echt interessant worden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter