Na de afgelopen twee races is de discussie weer opgelaaid, ondervindt Red Bull veel nadeel door het aanscherpen van de scrutineering?

De testen zijn de afgelopen twee races zwaarder geworden, na sterke vermoedens dat een aantal teams met te flexibele vleugels en vloeren reden. Met name Red Bull werd verdacht in deze, er verschenen meerdere onboard-beelden op het internet waarop te zien was dat er wel erg veel beweging zat in de Oostenrijkse bolide.

Op vrijdag in Monza zagen we Red Bull werken met een vel groene aerodynamische verf, hiermee probeerde ze te achterhalen of de laatste wijzigingen effectief waren. Gerucht gaat dat het team, door het aanscherpen van de testen, hun auto flink onder handen hebben moeten nemen. Met prestatie verlies als gevolg.

Dat de Red Bull nog steeds snel is, hebben we allemaal kunnen zien het afgelopen weekend. Maar de dominantie van de races hiervoor lijkt vooralsnog verdwenen. Of dit het gevolg is van de gedwongen wijzigingen valt nog te bezien. Het team zelf claimt dat de karakteristieke van Spa en Monza de auto niet helemaal liggen en verwacht in de aankomende races weer competitief te zijn.

De tijd zal het leren…