Het team van Red Bull Racing was afgelopen weekend dominant in Melbourne. De wagen lijkt, vooral in handen van Sebastian Vettel, zeer goed te werken. Veel speculatie in Melbourne ging over het feit dat Vettel en Webber geen gebruik maakten van het KERS systeem.

Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, bracht naar buiten dat beide wagens niet eens uitgerust waren met het Kinetic Energy Recovery System in Melbourne. Het team reed op vrijdag wel met KERS op de wagens maar vertrouwde niet goed genoeg op de betrouwbaarheid van het systeem om het ook op Zaterdag en Zondag op de wagens te monteren. Ook gaan er geruchten dat Red Bull over een KERS systeem beschikt dat enkel bij de start te gebruiken is. Hier zijn echter nog geen officiële bevestigingen van gedaan.

KERS of geen KERS, Sebastian Vettel lijkt zijn tot ‘Kinky Kylie’ omgedoopte bolide goed onder de knie te hebben. Het is voor de concurrentie dus afwachten geblazen totdat duidelijk wordt of de Red Bull met KERS nóg sneller is.