Volgens Dietrich Mateschitz zal Red Bull volgende week beslissen wie er plaats zal nemen in hun wagens. David Coulthard zette prachtige tijden neer tijdens zijn test met het team in Jerez, maar ook Christian Klien en Vitantonio Liuzzi willen een zitje bij de rode stier.

Mateschitz zei tegen de Oostenrijkse krant Kleinen Zeitung dat hij nog niet wist welke weg het team zou moeten bewandelen.

“Er zijn twee filosofie�n. Beide hebben ze hun voor- en nadelen.”

“Aan de ene kant kan je een rookie team op poten zetten met twee jonkies. Qua marketing zou dat de beste weg zijn. Dan hebben we dus Christian Klien en Vitantonio Liuzzi, of wie dan ook.”

“Maar dan is er ook nog de andere filosofie. Een rookie met een rijder die ervaring heeft.”

Volgens Mateschitz is de laatste optie de meest verstandige. Maar dat wil niet zeggen dat zowel Klien als Liuzzi geen kans zouden krijgen om race ervaring op te doen. Coulthard zou dan een vast zitje krijgen bij Red Bull terwijl de twee rookies elkaar afwisselen.

“Dat zou best wel eens kunnen, volgende week nemen we de beslissing”

“Momenteel is het makkelijker om te denken aan een piloot met ervaring. Hij kan dan onmiddellijk mee de wagen van 2006 mee helpen ontwikkelen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter