Kerstmis lijkt nogal een effect te hebben op Bernie Ecclestone. Amper een dag nadat Silverstone definitief terug op de kalender is gezet, heeft het Formule 1-opperhoofd weer hardop zitten dromen over een race in de straten van London. Nadat het als een soort toeristisch evenement was in London, om het publiek dichter bij de Formule 1 te brengen, draaide meteen uit op een droom voor menig Engelsman.

Een half miljoen mensen woonde het stratenevenement bij dat voorafgaande de Grand Prix van Engeland werd georganiseerd begin juli. Volgens Ecclestone mist er slechts ��n cruciaal element in de droom: het geld. Onlangs werd er daarover al uitvoerig gediscussieerd, mocht het plan ooit werkelijkheid worden. De tribunes zouden worden rechtgezet in de nabijheid van het Hyde Park, pits en paddock zou worden geplaatst op de Horse Guard Parade, vlakbij het Buckingham Palace.

Er is ook al een onderzoek gevoerd om de goedkeuring te krijgen van de plaatselijke politiemachten en de Westminster Council, de overheid met andere woorden. Mocht men het geld vinden, dan kan er al een race worden georganiseerd in 2006.

“Ken (Red) weet dat, dat heb ik hem verteld. We zouden een deal kunnen sluiten vandaag nog, “ verteld Ecclestone, “mocht dat mogelijk zijn. Dat weet Ken ook. Hij staat volledig achter zo�n voorstel en dat is zeker goed. Het kan vredig naast een race in Silverstone georganiseerd worden. De enige kwestie is het nodige geld te vinden voor de organisatie.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter