In de nasleep van de grand prix van Spanje verschenen er complottheorieën, daarom wil Horner de beslissing om Ricciardo op een driestopper te zetten toelichten.

Na de historische overwinning van onze landgenoot, begonnen er wilde geruchten de ronde te doen over het mogelijke voortrekken van Max Verstappen en een bewuste keuze van Red Bull Racing om Daniel Ricciardo op te offeren.
Christian Horner heeft nu naar buiten gebracht volledig achter zijn besluit te staan en verklaart, dat het besluit was gebaseerd op de dreiging van Ferrari.

We dachten toen Vettel eenmaal langs Carlos Sainz was gekomen en hij in schone lucht reed, dat je kon zien dat zijn snelheid erg goed was, beter dan die van ons en dat ze duidelijk van plan waren hem door een 3 stopper ons in te laten halen. Begint Horner.
Daniel Ricciardo, die de race vanaf de derde startpositie begon, leidde de race na de ongelukkige botsing tussen de beide Mercedescoureurs en moest tot aan de tweede pitstopserie zijn jonge teamgenoot Max Verstappen en de viervoudige wereldkampioen Sebastian Vettel afhouden.

Vettel was aanzienlijk sneller dan beide RBR coureurs toen hij voorbij ging aan Carlos Sainz.
Dus moesten we op dat moment een tactische beslissing nemen om te proberen Vettel af te houden met een van onze auto’s. Daniel Ricciardo, die vooraan reed, had daarop volgens onze berekeningen de beste kans als we voor een driestopper gingen. gaat Horner verder.

Het leek er op, dat Ferrari op het zelfde moment de zelfde keus maakte. Ferrari ging daarna heel, heel erg vroeg naar binnen voor hun laatste stint om er voor te zorgen dat Sebastian trackposition zou krijgen en logischerwijs gingen wij denk ik vijf of zes ronden later naar binnen met Daniel wat hem bandenvoordeel op zou leveren. Vervolgt Horner.

De vrees van Horner en het Red Bull team leek gegrond, want de snelheid die Ferrari liet zien was erg goed en op een vrije baan was Vettel ongeveer vijf tot zeven tienden sneller en hij liep snel in. Wat deels natuurlijk te verklaren valt door de nieuwere banden. En ook na de tweede stop van Vettel, leek laatstgenoemde sneller.

Horner vervolgt:Sebastian leek niet in staat te zijn, om de leidende auto’s zo snel bij te halen als wij dachten en het leek er op dat hij in de problemen zat in de laatste fase. Daarom denk ik dat als het Daniel was gelukt om sneller voorbij Sebastian te komen, hij duidelijk een groot snelheidsvoordeel had gehad ten opzichte van de leidende auto’s. zo verklaard Horner over het laatste deel van de race.

Ricciardo was in deze fase ruim de snelste en liep zienderogen in op Vettel, Kimi en Max.
Dus het is gewoon een van die dingen. Het is heel makkelijk om achteraf hier te zitten in hindsight, maar op dat punt in de race was het helemaal niet zo duidelijk welke strategie de snellere route was en wij waren van mening, met Vettel als onze grootste concurrent, dat we hem met Ricciardo zouden pakken, zo besluit Horner.

Hoewel de verklaring van Horner logisch klinkt, blijft het opmerkelijk dat niet Ferrari, maar Red Bull begon met hun driestopstrategie en chronologisch gezien Ferrari anticipeerde op Red Bull.

Na de sensationele overwinning van Max en Horners vergelijking met Vettel, zullen er vanuit alle hoeken weer (complot)theorieën komen en zal Red Bull, net als in hun dominante periode (2010-2013), weer veel onder vuur komen te liggen.

Over ruim anderhalve week doet de Formule 1 Monaco aan, een circuit dat volgens velen perfect bij de Red Bull past. Heel de Formule 1-wereld kijkt met spanning naar deze race en de verwachtingen zijn hoog gespannen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By Folkert