Red Bull neemt volgens Sebastian Vettel een compleet andere auto mee naar Australië, dat zei de viervoudig wereldkampioen tegen de Duitse krant die Welt.

Het Oostenrijkse team is de afgelopen weken keihard aan het werk geweest om de problemen met de RB10 op te lossen. Ondanks het harde werken verwacht de Duitser niet mee te kunnen strijden in Melbourne. De auto die we meenemen zal aan de buitenkant helemaal hetzelfde zijn als die in de wintertests, de binnenkant is wel compleet anders, aldus de coureur uit Heppenheim. Het is moeilijk te zeggen waar we nu staan, maar een overwinning kunnen we vergeten.

Volgens Daniel Ricciardo is het eerste doel om de wedstrijd uit te rijden. We weten niet of de auto die afstand gaat halen, ook omdat we dat niet hebben laten zien in Jerez en Bahrein, zei de Australiër tegen Fairfax Media.

Het grootste probleem ligt bij de Renault-motor, die aan meerdere teams wordt geleverd. De Franse firma verwacht binnen drie tot vijf races de problemen te hebben opgelost.