De RB12 zal de eerste Red Bull-auto worden sinds de Red Bull RB2 uit 2006 die niet van de hand van Adrian Newey is.

De Brit voegde zich begin 2006 bij Red Bull, maar dat pas deed toen de RB2 al af was en hij er dus geen grote invloed meer op had.

Voor Red Bull tekende Newey later vier kampioenschapsauto’s: met de RB6 tot en met de RB9 won Sebastian Vettel van 2010 tot en met 2013 vier wereldtitels op rij, terwijl Red Bull ondertussen ook vier constructeurstitels pakte.

Hoewel de RB12 van 2016 dus geen ‘echte Newey’ meer zal zijn, benadrukt teambaas Christian Horner wel dat Newey als consultant bij het team betrokken blijft. Hij fungeert nog steeds als een soort vraagbaak en begeleidt ons technische team.

Eerder werd al aangekondigd dat de meesterontwerper van de huidige generatie Formule 1 auto’s eind 2014 een stapje terug zou doen, al was de man nog wel betrokken geweest bij de ontwikkeling van de RB11.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!