Rond de Grand Prix van Oostenrijk gaf eigenaar Dietrich Mateschitz te kennen dat hij de stekker uit het Formule 1-project zou trekken als de resultaten van zijn team niet zouden verbeteren in de komende maanden.

Na jaren van succes zit Red Bull Racing in de hoek waar de klappen vallen.

De man die zijn kampioenschappen met het team won, vertrok na slecht één minder jaar sinds 2010. Maar waarschijnlijk zag Sebastian Vettel toen al dat het niet goed zou gaan met Red Bull. De viervoudige wereldkampioen maakte gebruik van een ontsnappingsclausule en maakt nu furore bij het Italiaanse Ferrari, terwijl Daniel Ricciardo na vier Grands Prix al aan zijn vierde motor toe was.

Mateschitz heeft er genoeg van, zo herhaalde Dr. Helmut Marko de woorden van zijn baas nog maar eens. Tegenover het Duitstalige Speed Week noemde Marko zelfs een termijn; vóór de zomerstop komt de beslissing of Red Bull Racing nog een toekomst ziet in de Formule 1!

Het schijnt dat deze beslissing eerder werd uitgesteld, omdat motorleverancier Renault niet de juiste data kon overleggen over de te verwachten ontwikkelingen. De testbank in Viry kampte met diverse problemen, dus de Fransen krijgen respijt om met een oplossing te komen.

De voormalige technische man van Mercedes, Mario Illien, zou nauw betrokken zijn bij deze tests. Illien werd eerder aangetrokken door Red Bull om Renault te ondersteunen, maar insiders menen dat de succesvolle motorenbouwer de Fransen in de gaten moet houden.

Ziet Illien het niet zitten, dan kunnen er twee dingen gebeuren. Of Red Bull wijkt uit naar een andere fabrikant, waarbij men de voorkeur uitsprak voor Audi. Of Mateschitz verkoopt de boel en stopt er helemaal mee.

We blijven close met Renault, maar we willen nu resultaten in plaats van beloftes., aldus Dr. Helmut Marko.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!