Ruim anderhalf week geleden werd bekend dat Sebastian Vettel een nieuw chassis krijgt voor de Grand Prix van Spanje. Vettel komt dit seizoen wat moeilijk uit de verf en moet teamgenoot Daniel Ricciardo regelmatig voor zich dulden.

Het nieuwe chassis voor de regerend wereldkampioen is volgens Red Bull echter niets anders dan gepland. ‘Chief designer’ Rob Marshall legt uit:Sebastian krijgt een nieuw chassis voor Barcelona. Dit was al gepland vanaf het begin van het seizoen. Het zou geen voordeel moeten zijn, want in de basis zijn alle chassis gelijk. We geven de coureurs gedurende het seizoen liever een aantal keer een nieuw chassis die we goed hebben onderzocht met verschillende methodes.

De woorden van Marshall zijn opvallend. Helmut Marko gaf kort na de Grand Prix van China namelijk aan dat het chassis van Vettel onderzocht zou worden op schade. We snappen niet waarom de bandenslijtage van Vettel zo veel erger is dan die van Ricciardo. In Barcelona krijgt Vettel een nieuw chassis omdat zelfs het kleinste haarscheurtje grote gevolgen kan hebben. Aldus Marko een aantal weken geleden.

Rond de Grote Prijs van Groot Brittannië zal ook Daniel Ricciardo beschikking moeten hebben over een nieuw chassis. Of Vettel dus wel of niet voordeel heeft van het nieuw chassis mag hij aankomend weekend gaan bewijzen.