Red Bull zal in de Grand Prix van Europa gebruik gaan maken van hun versie van de F-duct.

In het begin van het seizoen was Red Bull op snelheid het te kloppen team, zo wisten ze in de eerste zes races elke keer de pole-position te pakken. Het team heeft wel flink wat punten laten liggen in de openingsfase van het kampioenschap. Beide coureurs hebben problemen gehad met de betrouwbaarheid van hun bolide, daarnaast was er de welbekende aanvaring tussen Vettel en Webber in Turkije, wat een zekere 1-2 finish in het water gooide.

Mclaren begon behouden aan het kampioenschap, maar heeft een bijzondere inhaalrace geleverd met betrekking tot de ontwikkeling van de auto’s. Het resultaat is dat ze de hegemonie van Red Bull in Canada wisten te doorbreken, door de snelste tijd in de kwalificatie te rijden en de race te winnen. Mclaren staat nu bovenaan in het kampioenschap en heeft een voorsprong van 22 punten op Red Bull.

Het Oosterijkse team zal in Valencia proberen terug te slaan met de introductie van de F-duct op hun bolide.
In de vrije trainingen in Turkije speelde Red Bull al eens met de F-duct, hier bleek het systeem nog niet voldoende te werken en Adrian Newey ging weer terug naar de tekentafel.

Adrian Newey is niet naar Canada gekomen, om zo de laatste hand te kunnen slaan aan Red Bulls ontwerp van de F-duct in de fabriek, vertelde Vettel aan Auto Bild Motorsport.

Daar(Valencia Red.), zal de F-duct een belangrijk onderdeel op onze auto zijn, voegde de Duitser toe.

Of de F-duct het gewenste resultaat zal behalen zal nog moeten blijken. Meerdere teams zullen met hun eigen versie van het systeem komen, maar Mclaren die het originele systeem heeft ontworpen, lijkt er vooralsnog het meeste profijt van te hebben.

Heb je ook wat te zeggen over dit onderwerp? Discussieer dan hier verder op het Forum!