Ferrari, Mclaren, Mercedes en Renault zijn alle vier druk bezig hun versie van de neerwaartse Red Bull uitlaten na te maken.

Deze uitlaten waren eerder al onderwerp van gesprek, toen bleek dat de Oostenrijkse constructeur stickers op het bodywork had geplakt, deze stickers moesten de uiteinden van de uitlaten voorstellen. In werkelijkheid lopen deze naar beneden, en komen ze er aan de achterkant van de engine cover uit.

Het duurde even voordat de grote vier het lek boven hadden, maar nu hebben ze aangekondigd een eigen versie te willen introduceren. De rivaliserende ingenieurs geloven dat het ontwerp van Adrian Newey, een halve seconde per ronde tijdwinst oplevert. De laag gemonteerde uitlaten leveren Red Bull Racing voordeel op omdat ze voor een efficiëntere luchtstroom door de dubbele diffuser zorgen.

McLaren, Mercedes en Renault hopen de aangepast uitlaten in Silverstone te introduceren.

Ferrari heeft deze upgrade voor Valencia al op het programma staan. Alonso heeft onlangs voor promotionele doeleinde een aantal rondes gereden op Fiorano. Op de beelden (0,11) is te zien dat Ferrari de uitlaten al heeft aangepast. De promotie activiteiten waren dan ook niets meer dan een verkapte testsessie. Officieel mag er tijdens het seizoen niet getest worden buiten de races om.

Bekijk hier het F1Pits Forum!