ExxonMobil is sponsor geworden van Red Bull. Daarnaast zal de Amerikaanse oliemaatschappij Red Bull Racing TagHeuer volgend jaar van benzine en smeermiddelen voorzien.

Red Bull was tot op heden aan Total verbonden.

ExxonMobil is al jaren partner van McLaren, deze samenwerking wordt nu stop gezet. McLaren gaat in zee met BP/Castrol.

Aan ExxonMobil nu de uitdaging om voor de TagHeuer/Renaultmotor van Red Bull goede smeermiddelen te ontwikkelen, met de huidige restricties op motorontwikkeling is dit belangrijk in de Formule 1.

De logo’s van ExxonMobil en Esso zullen vanaf volgend jaar op de bolides en op de race-overalls van de coureurs te zien zijn. Met de deal is naar verluidt meer dan 20 miljoen Euro gemoeid.

Christian Horner: Red Bull en ExxonMobil zijn twee wereldwijde merken met een passie voor Formule 1. ExxonMobil is al meer dan 30 jaar actief in de sport. Wij krijgen nu de mogelijkheid om van de expertise van ExxonMobil gebruik te maken. Ik wil Total graag bedanken voor de samenwerking. Zij hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan onze successen in de Formule 1.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.