Dat er tegenwoordig te weinig geld is om in de Formule 1 te geraken is algemeen geweten, dat de teams met het geld smijten is ook geen geheim meer. Ferrari, McLaren, Toyota, � zij hebben geld genoeg. Kleinere teams als Jordan en Minardi moeten verkopen om te overleven. Maar dat een bestaand team een team zou overkopen, is nog nooit voorgekomen. Dieter Mateschitz denkt eraan om Scuderia Minardi over te nemen van Paul Stoddard en een tweede Red Bull-team in omloop brengen. Dat zou al vanaf 2006 kunnen gebeuren.

“Ik heb positieve gesprekken gehad met Red Bull tijdens het afgelopen weekend, ze hebben een week de tijd gehad om alles eens rustig te bekijken en nu ligt de bal in hun kamp,” zegt Minardi-baas en -eigenaar Paul Stoddard. “Er is simpelweg (nog) niets en ik ga niet zitten speculeren of wat wel of niet zou gebeuren, maar dat het om Red Bull gaat wil zeggen dat het serieus lijkt en geen totaal tijdsverlies is. We weten allemaal dat Red Bull een hoogwaardig bedrijf is, dus behandel je hen niet als iemand die zogezegd met bakken geld komt aanzetten en je rot scheldt.

Kan Dieter (Mateschitz) deze deal volbrengen? Meer dan waarschijnlijk wel. W�lt hij dat doen? Dat moet je aan hem vragen. Naast hem heb ik nog geen enkel voorstel gehad dat de moeite was om deftig te bespreken.”

Naast Dieter Mateschitz was ook onder meer ex-Formule 1-coureur Eddie Irvine kandidaat-overnemer, maar daar hebben we al in twee maanden iets meer van gehoord

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter