Driemaal rode vlag, dat is het resultaat na een uurtje kwalificatie. De eerste kwam er al bijna op het einde van de sessie, toen Nicolas Lapierre spinde in de beruchte Radillion (het laatste deel van Eau Rouge, bovenop de heuvel). Gelukkig miste hij de vangrail maar kwam midden in het circuit tot stilstand. De rode valg werd uitgehangen zodat de marshalls in de stromende regen zijn wagen konden weghalen. Toen ging het weer allemaal beter, en allen kwamen ze weer de pits uitrijden om toch nog hun tijd proberen te verbeteren. Adam Caroll leek op weg naar de polepositie, tot Nico Rosberg in de bandenstapels vloog in (weeral) de Eau Rouge. Alle wagens weer de pits in, met nog enkele minuten te gaan. Nico Rosberg stapte ongedeerd uit het wrak.

Met nog minder dan vijf minuten te gaan werd het licht weer op groen gezet, en toen leek N�lson Piquet (Junior) op weg naar de polepositie. Net niet de snelste in de eerste sector, snelste na de tweede sector � maar dan spint Giorgio Pantano ter hoogte van Blanchimont. Weer werd de rode vlag uitgehangen, wat meteen het einde van de kwalificatiesessie was. Gianmaria Bruni behaalt de polepositie, meteen in zijn eerste weekend voor het Durango-team. De Italiaan was ruim drie tienden van een seconde sneller dan de Fransmannen Alexandre Pr�mat en Nicolas Lapierre. Heiki Kovalainen, de leider in de tussenstand, kwalificeerde zich op een vierde plaats, voor N�lson Piquet en Scott Speed. De grootste uitdager van Kovalainen voor de titelstrijd, de Duitser Nico Rosberg, kwalificeerde zich amper op de elfde plaats, hij was net geen seconde trager dan Gianmaria Bruni en amper twee duizendsten achter Jose Maria L�pez op de tiende plaats.

Morgen om 15.00uur wordt de start van de eerste race gegeven, als de Fomule 1 niet zou uitlopen natuurlijk. De volledige startopstelling is hier te bekijken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter