Het rommelde en knetterde tussen motorleverancier Renault en Red Bull Racing. Meermaals werd er zelfs gedreigd met terugtrekking uit de sport, omdat de teams niets aan konden met de Franse krachtbron.

Tot afgelopen zondag in Hongarije, waar beide Red Bulls voor het eerst dit seizoen op het podium te eindigen. Wat dan ook tot tevreden gezichten leidde bij de teamleiding.

Daniel Ricciardo wist vorig seizoen nog naar de overwinning wist te rijden en nu beleefde het team van Red Bull ook dit jaar een sterk Grand Prix-weekend. De Oostenrijkse renstal moest zondag de overwinning aan oud-werknemer Sebastian Vettel laten, maar het resultaat gaf teambaas Christian Horner na afloop voldoende reden tot juichen.

Dit is een fantastisch resultaat voor het team, zo kijkt Horner terug. De situatie rond de safety car werd zeer goed opgepikt door de pitsmuur. Daniel had zowel de harde als de zachte band al gebruikt, waardoor hij nog een nieuw setje zachte banden overhad voor het einde van de race. Hij heeft daar echt goed gebruik van gemaakt door Lewis te passeren en het gevecht met Nico [Rosberg] aan te gaan.

Hoewel Ricciardo tijdens zijn inhaalacties met zowel Hamilton als Rosberg schade reed, leverde zijn aanvallende rijstijl wel tevreden gezichten op bij Red Bull.

De aanrijdingen van Daniel hinderende de kans om te strijden voor de overwinning, maar het leek mij een race-incident en het zorgde absoluut voor een vermakelijke race. Daniil had een lastige start waarbij hij zijn banden blokkeerde, maar hij heeft zich erg sterk weten te herstellen om de tweede plek in de wacht te slepen.

Met een eerste plek voor voormalig Red Bull-coureur Sebastian en de vierde plek voor Max Verstappen was het een opvallend goede race voor de Red Bull-talenten in Hongarije.

Het is geweldig om zo de zomerstop in te gaan., concludeert Horner dan ook.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!