Motorsport is Dangerous, een opschrift die je vaak tegenkomt op de Britse circuits en vanmorgen werden alle beoefenaars en liefhebbers van de sport met hun neus op de feiten gedrukt.

Jules Bianchi is vrijdagavond overleden. Sinds zijn crash tijdens de Grand Prix van Japan in oktober vorig jaar lag hij in coma. Bianchi mocht maar 25 jaar oud worden.

De familie van Jules Bianchi maakte zijn overlijden zaterdagochtend bekend. Met diepe droefheid laten we weten dat Jules gisteravond is overleden, aldus de familie Bianchi bestaande uit zijn ouders Philippe en Christine, zijn broer Tom en zijn zus Melanie.

Hij heeft tot het eind gevochten, zoals altijd, maar aan zijn gevecht is nu een einde gekomen.

Eerder gaf vader Bianchi aan dat er geen hoop op verbetering was in een statement aan de media. De Fransman liep zeer zware hersenletsel op en werd hij zeven weken in een kunstmatige coma gehouden in het ziekenhuis van Yokkaichi. Na deze periode werd hij overgebracht naar het universitaire ziekenhuis van Nice.

Jules Bianchi zullen de meeste Nederlandse autosportfans vooral kennen als de plaaggeest van Giedo van der Garde in de GP2 en later als de voorname tegenstander van Robin Frijns in de Formule Renault 3.5.

Maar Bianchi oogstte daarna respect van velen door zijn harde werk voor Marussia F1 en mocht als kroon op zijn werk, in Monaco 2014 de felbegeerde WK-punten in ontvangst nemen. Punten die maanden na de drama het renstal letterlijk op been hebben gehouden…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!