Dr. Helmut Marko, de autosportadviseur van de racende energiedrankjesfabrikant, wil namelijk dat er per 2021 een onafhankelijke motorleverancier in de Formule 1 komt om krachtbronnen te leveren.

De krachtbronnen zouden minder dan 10 miljoen dollar gaan kosten en dus wordt het voor veel meer partijen interessant om te gaan bouwen en leveren. Als men er niet in slaagt om zo’n onafhankelijke fabrikant aan te wijzen voor 2018, kan Marko niet garanderen dat Toro Rosso en Red Bull actief blijven in de Formule 1.

Onlangs vonden namelijk meetings plaats waar werd gesproken over de motoren die ná 2020 in de Formule 1 worden gebruikt. Daartegen is de roep om goedkopere motoren al jaren actief, maar per 2021 zou het dan toch kunnen gebeuren?

Wat tot nu toe bekend is, is dat er plannen zijn besproken voor de invoering van een luidere, krachtigere en goedkopere krachtbron in de koningsklasse van de autosport vanaf 2021. Hoogstwaarschijnlijk zullen de onpopulaire en veel te dure V6 turbo-motoren worden uitgezwaaid. Maar de nieuwe formule moet wel verwant aan de motoren die gebruikt worden voor personenauto’s.

De keuze voor de huidige motorformule was vooral ingegeven door de wens van de fabrikanten om met een krachtbron te rijden waarvan de ontwikkeling misschien ook nog interessant kon zijn voor de straatauto’s die zij produceren.

We zien echter dat de elektrische Tesla veel meer navolging krijgt bij de autofabrikanten, dus hoe relevant c.q. aanverwant zal de 2021-motor dan nog zijn?


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!