Het team van Red Bull Racing heeft Michael Schumacher bedankt. De Oostenrijkers deden dit omdat Schumacher afgelopen zondag Sebastian Vettel de zesde plek in de race gaf.

Schumacher gaf aan het einde van de race zijn zesde plek cadeau aan Vettel. Niet dat het veel had uitgemaakt want Vettel was met een zevende plek ook kampioen geweest, maar toch danken de heren van Red Bull de zevenvoudig wereldkampioen voor zijn gunst.

Michael gaf Seb P6 en dat was erg aardig van Michael, vertelt Christian Horner. Het was genoeg om de derde titel op rij voor Sebastian veilig te stellen. Michael staat bekend als een coureur die je moeilijk inhaalt. Ik denk dat dit een geste was van Michael zijn kant naar Sebastian, aldus de teambaas van Red Bull.

Mocht Schumacher zijn landgenoot niet voorbij hebben gelaten dan hadden ze bij Red Bull overwogen om Vettel lekker achter Schumacher te laten rijden. Een gevecht met Michael is altijd lastig. We hadden al bedacht dat als het niet nodig zou zijn Sebastian te vertellen dat hij Michael niet voorbij hoefde te gaan. Michael had het gevoel dat hij dit moest doen in zijn laatste Grand Prix, meent Horner.

Schumacher en Vettel zijn naast landgenoten ook al langere tijd goede vrienden. Schumacher reageert zelf ook op het moment. Hij was een stuk sneller dus liet ik hem voorbij, vertelt de recordkampioen. Seb is een goede vriend van mij en ik ben erg trots op hem, aldus de gestopte Michael Schumacher.