Ondanks dat de meesten vermoeden dat Romain Grosjean ook volgend jaar voor Lotus uit zal komen, laat het team hem nog even wachten. Lotus schat de snelheid van de Fransman erg hoog in, maar ziet ook dat hij een nogal tumultueus seizoen meemaakte. Zo ook op Interlagos, waar hij zowel in de kwalificatie als in de race crashte.

Op dit moment, zegt teambaas Eric Boullier dan ook, nemen we een paar dagen of weken om alles nog even te overdenken. Dit seizoen waren er geen vreselijke maar ook geen geweldige dingen, maar hij heeft wél drie podiums voor ons gereden.

Toch heeft Grosjean een goede kans dat hij nog even mag blijven. Gerard Lopez, van teameigenaar Genii, is namelijk positief gestemd. De kans dat hij in 2013 voor ons rijdt, is groot, meent Lopez.

Romain is één van de snelste rijders in de F1. Hij kent de wagen en haalt er veel uit, maar hij heeft niet alles gedaan wat wij hem gevraagd hebben, zeker niet op het gebied van consistentie. Maar de snelheid die hij in zich heeft, groeit niet aan de bomen.

De reden waarom we hem nog niet hebben vastgelegd voor 2013 is omdat we nog geen tijd hebben gehad om er met alle betrokkenen over te praten. Als we dat gedaan hebben zien we wel verder. Mijn wens is in ieder geval om Romain ook volgend jaar in de wagen te zien, maar dat ligt meer aan hem dan aan mij.

Of dat laatste zo is, valt te betwijfelen, maar zo te horen maakt Grosjean gelukkig een goede kans op een langer verblijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.