Red Bull zette haar beide coureurs vandaag op een strategie van drie pitstops en dat bleek de verkeerde keuze. Voor Mark Webber en Sebastian Vette zat er daardoor dan ook niet meer in dan de P8 en P4.

We waren vandaag sneller dan uit dit resultaat blijkt. Jenson was vrij langzaam en ik verloor aardig wat tijd doordat ik klem zat achter hem., mopperde Vettel na afloop van de race. Tijdens de race beklaagde Vettel zich daar ook al over via de boordradio en riep hij zijn team op een oplossing voor hem te bedenken. Maar er was niet echt iets wat we eraan konden doen., verklaart Vettel nu.

Volgens beiden hadden ze die laatste derde stop op zich niet hoeven maken, maar werd er toch maar een extra stop te maken om de topdrie onder druk te zetten. En ook hebben we dit jaar al vaker gezien, dat het aan het eind van de race snel kan gaan met de bandenslijtage…De zogeheten ‘cliff‘.

Uiteindelijk betaalde die keuze zich dus niet uit, want hoewel ik snel onderweg was op mijn verse banden, was het niet zo dat de jongens voor ons zo traag rondreden op versleten banden. Nadat ik drie plaatsen had verloren door mijn late stop, kon ik dus geen plaatsen meer goedmaken door mensen in te halen, zo besluit Webber zijn terugblik op een race die in de categorie ‘gegokt en verloren‘ thuishoort.

Leave a Reply

Your email address will not be published.