Pastor Maldonado snapt niet waarom de stewards hem vandaag een drive-through penalty gaven. De Williams rijder kreeg een penalty omdat hij bij zijn inhaalactie op Paul di Resta de Schot een tik tegen de sidepod gaf.

Maldonado is ervan overtuigd dat zijn inhaalactie een legale manoeuvre was. Tijdens de races in Valencia en Silverstone werd Maldonado ook al bestraft omdat hij contact maakte met een andere rijder. Maldonado is er zeker van dat deze straffen hebben meegespeeld in de beslissing van de stewards om hem vandaag ook te bestraffen. Ik heb werkelijk geen idee waarom ik een straf kreeg voor mijn inhaalactie. Het was een goede inhaalactie, reageert Maldonado verbijsterd.

Er was lichtjes contact, maar dat hoort bij het racen. Ik zag Kimi Raikkonen en Romain Grosjean vechten en daar gebeurde ongeveer hetzelfde als wat er gebeurde toen ik Paul di Resta passeerde. Maldonado geeft toe dat er contact was met de Force India van de Schot, maar vindt het onredelijk dat hij voor het lichte contact een straf kreeg. Hoofd operationele zaken Mark Gillan steunt zijn coureur. Als ik naar de manoeuvre kijk zie ik niet iets dat niet door de beugel kan. Pastor schiet iets door, maar krijgt de ruimte van di Resta. Pastor pakt die ruimte en passeert Paul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *