Red Bull-baas Chris Horner is zeer te spreken over de prestatie van Max Verstappen zondag bij de Grand Prix van Groot-Brittannië. De 18-jarige Nederlander finishte op Silverstone en kreeg na een straf voor Nico Rosberg uiteindelijk zelfs de tweede plaats toebedeeld.

Het was een fantastische race op onze thuisbaan, Max heeft echt geknokt voor zijn klassering, reageert teambaas Christian Horner op de website van Red Bull. Het hoogtepunt was het moment waarop hij Rosberg buitenom passeerde in Becketts.

Helaas hadden we daarna op het opdrogende circuit niet genoeg snelheid om Rosberg voor te blijven, maar het deed me genoegen dat de auto’s als derde en vierde over de streep kwamen.

Rosberg finishte kort voor Verstappen, maar de leider in de WK-stand kreeg een tijdstraf van 10 seconden wegens ongeoorloofde communicatie over de teamradio. De Duitser van Mercedes werd geïnstrueerd dat hij de zevende versnelling niet meer moest gebruiken.

Door die tijdstraf werd Rosberg teruggeworpen naar de derde plek. Mercedes heeft beroep aangetekend tegen de sanctie, de uitspraak volgt binnen vier dagen.