Welkom bij de GPPits.net liveblog! Volg hier live de verrichtingen van Max Verstappen en de andere Formule 1 coureurs tijdens de tweede vrije training voor de Britse Grand Prix. Ververs deze pagina regelmatig (F5 toets) en mis niets van de training!

16:34 – Dat moet het zijn voor onze liveblog van de tweede vrije training. Bedankt voor het volgen! Een verslag met de volledige uitslag van de training volgt spoedig op de frontpage van deze website. De derde vrije training start zaterdagochtend om 11:00.

16:33 – De coureurs maken nog gebruik van de mogelijkheid om een proefstart te maken op start/finish.

16:32 – Ricciardo wordt gevraagd om niet te schakelen tijdens zijn inlap. Dat kan bakproblemen betekenen, maar zoals vanmorgen ook bij Vettel, hoeft dit niet alles te betekenen.

16:30 – De finishvlag hangt. De sessie zit erop! Veel coureurs zijn nog op de baan, maar niemand is bezig met een verbetering. Daarmee staat de uitslag. Hamilton is wederom het snelste, voor Ricciardo, Verstappen, Vettel, Raikkonen, Alonso, Bottas, Grosjean, Button en Massa.

16:29Max Verstappen had het zojuist even kortstondig aan de stok met Vettel. De Nederlander wou er voorbij, maar Vettel bleef hem voor.

16:28 – Felipe Massa is uitgestapt. Zijn vrijdag zit erop, momenteel staat hij tiende.

16:25 – Nog vijf minuten te gaan. De coureurs zijn vrijwel allemaal nog bezig met long runs, dus echte verbeteringen hoeven we waarschijnlijk niet te verwachten!

16:23 – Alle coureurs nu op de baan behalve Massa, en (uiteraard) Rosberg.

16:18Max Verstappen is bezig met een long run op medium banden. Zijn banden zijn twaalf rondes oud, maar Max maakt een stint van zeer constante rondetijden.

16:15 – Force India zit op een ander programma dan de andere teams. Hulkenberg en Perez zijn de enige coureurs die intensief gebruik maken van de harde compound banden.

16:12 – Button klaagt nog wel over de lage grip. Het gaat hem deze tweede training niet geheel voor de wind. Hij staat voorlopig eenentwintigste, en daarmee laatste.

16:10 – Jenson Button is inmiddels weer op de baan, en op snelheid. Het probleem van eerder lijkt verholpen.

16:09 – De coureurs nog altijd bezig met de long runs. Voorlopig hoeven we geen verbetering van de tijden te verwachten. Wellicht zijn er aan het eind van de training nog coureurs die een snelle ronde zetten.

16:06 – De volledige stand na vijfenvijftig minuten tweede vrije training! Max Verstappen op de derde positie!

16:05 – Nico Hulkenberg gaat wijd in Copse Corner.

16:04 – Felipe Nasr meldt aan zijn team dat hij een foutmelding heeft op zijn stuurwiel.

16:03 – Nog een half uur te gaan. De stand aan de kop is ongewijzigd. Hamilton, Ricciardo, Verstappen, Vettel en Raikkonen.

16:00 – Jenson Button rijdt erg langzaam over het circuit. Over de boordradio meldt de Brit dat de vermogensafgifte erg vreemd voelt. Vermoedelijk een probleem met het gaspedaal, welke tegenwoordig elektronisch gestuurd zijn.

15:59 – Kimi Raikkonen schiet van de baan in Becketts, maar kan zijn weg vervolgen.

15:55 – De snelste sectortijden op dit moment.

15:54 – Beide Toro Rosso mannen hebben moeite met de besturing van hun bolides.

15:53 – Hamilton, Vettel en Verstappen zijn op de baan. Allen op gebruikte soft banden.

15:52 – Langzamerhand wordt het tijd voor de long runs. Zo is Felipe Massa al zes rondjes aan het krullen op de soft compound.

15:51 – Het is relatief rustig op de baan. Daniil Kvyat is de enige die op dit moment bezig is met een verbetering.

15:49 – Alle coureurs hebben hun tijd gezet op de soft compound, met uitzondering van Hulkenberg (P14), Perez (P15) en Button (P21).

15:45 – De tweede vrije trainig is op de helft! Hamilton heeft de snelste tijd in handen voor Ricciardo, Verstappen, Vettel, Raikkonen en Bottas. Rosberg komt vandaag niet meer in actie.

15:43 – Overstuurmoment voor Carlos Sainz aan het einde van Wellington Straight. Oog in Maggots en Becketts heeft de Spanjaard het moeilijk. Sainz bezet momenteel de achtste plek.

15:41Max Verstappen is inmiddels op de baan. Hij verbeterd zijn snelste ronde ondanks een foutje in Copse en klimt naar de derde positie. 1:32.286.

15:39 – De problemen bij Rosberg zijn groot. Het zit erop voor vandaag!

15:36 – De problemen bij Nico Rosberg houden aan. De kampioenschapsleider zat al een tijdje in zijn auto. De wagen is al een keer gestart, maar is inmiddels weer stop gezet. Rosberg is weer uit de auto.

15:35 – Ricciardo naar de tweede tijd. Hij moet drie tienden toegeven op Hamilton. Vettel maarliefst negen tienden. Mercedes lijkt tot nu toe een behoorlijke voorsprong te hebben dit weekend.

15:34 – Vanmorgen was het team van Haas de koning van de topsnelheid. Die eer gaat vanmiddag naar de mannen van Manor!

15:33 – Hamilton heeft ook een setje softs gestoken en geeft er meteen een klap op. De snelste tijd in 1:31.660!

15:29 – Vettel is snel onderweg op de softe compound. Hij gaat naar de snelste tijd in 1:32.570. Snelste tijd in alle sectoren.

15:27 – Vettel is terug op de baan. Aan het eind van de eerste training leken er problemen te zijn met de versnellingsbak van de Ferrari. Dat klopte ook, alleen ging het om een oud model waarop alleen op vrijdag gereden wordt. Geen straffen dus vooralsnog voor de Duitser.

15:26 – De stand na twintig minuten vrije training!

15:24 – Gele vlag in sector 3. De marshals halen wat carbon van Daniil Kvyat van de baan in de laatste bocht. Momenteel alleen Wehrlein op de baan.

15:22Max Verstappen is terug in de pitlane. Hij heeft zes rondjes gereden op het medium compound. Voorlopig staat hij derde.

15:20 – Nico Rosberg had last van een klein waterlek. De Duitser maakt zich klaar om in de wagen te stappen.

15:19 – De schade bij Daniil Kvyat.

15:17 – Lewis Hamilton is nu al sneller dan de snelste tijd tijdens de tweede vrije training van vorig jaar.

15:16 – Fernando Alonso heeft momenteel de achtste positie in handen. McLaren is een team om in de gaten te houden dit weekend. Honda heeft twee tokens gebruikt om de motor sneller en/of betrouwbaarder te maken.

15:15 – Daniil Kvyat gaat even achterstevoren in de laatste bocht. De Rus heeft daarbij zijn voorvleugel beschadigd.

15:14 – Het succes van Verstappen is van korte duur. Hamilton en Ricciardo zijn inmiddels sneller gegaan. Snelste tijd (Hamilton) is nu 1:33.505.

15:13Max Verstappen naar de snelste tijd! Ondanks een momentje in Copse Corner klokt hij een 1:33.894.

15:12 – Vanmorgen hadden we het al even over een update bij het team van Sauber. Hier de nieuwigheidjes wat beter in beeld.

15:09Max Verstappen heeft inmiddels zijn pitbox verlaten en is begonnen aan zijn eerste run. Hij rijdt op de medium compound.

15:08 – Inmiddels staan de eerste tijden op de klok. Raikkonen heeft een 1:34.374 geklokt op de harde compound. Alonso staat momenteel tweede, Vettel derde.

15:07 – De Mercedes van Rosberg zou kampen met een hydraulisch probleem krijgen we door.

15:05 РEr wordt gesleuteld aan de wagen van Nico Rosberg. De Duitser klaagde vanmorgen al over een ERS probleem. Of het ̩̩n met het ander te maken heeft is onduidelijk.

15:03 – De mannen kiezen ervoor om niet alleen een installatieronde te rijden, maar om er ook gelijk een getimede ronde achteraan te plakken.

15:00 – Genoeg over het voetbal. Het is tijd om te gaan racen. De lampen aan het eind van de pitstraat staan op groen. Esteban Gutierrez wil de verloren tijd van deze ochtend goed maken en gaat als eerste de baan op. Gevolgd door Wehrlein, Haryanto, Grosjean, Vettel, Raikkonen en Nasr.

15:00 – Zoals vaker bestaat de warming up van Nico Rosberg uit een potje voetbal. Het valt voor hem te hopen dat het weekend voor hem wat gelukkiger verloopt dat het Duitse voetbalelftal. ‘Der mannschaft’ strandde gisteren in de halve finale van het EK voetbal.

14:57 – Charles Leclerc debuteerde deze ochtend voor Haas tijdens de eerste training. Vanmiddag gaan er al hardnekkige geruchten dat de Fransman aankomende week gaat deelnemen aan de test op Silverstone. Hij zou dan instappen bij Ferrari. Leclerc is onderdeel van het opleidingsprogramma van Ferrari.

14:56 – Ook de Lewis Hamilton fans hebben hun weg gevonden naar Silverstone voor FP2!

14:49 – Deze ochtend was het nog ietwat bewolkt op Silverstone. De bewolking heeft nu plaats gemaakt voor een flets zonnetje.

14:47 – Charles Leclerc heeft inmiddels de cockpit weer afgegeven aan Esteban Gutierrez. Esteban Ocon verruilt de Renault cockpit weer voor zijn DTM wagen, Kevin Magnussen maakt zoals gewoonlijk het weekend af bij Renault.

14:45 – Goedemiddag! Zometeen gaan we kijken naar de tweede vrije training voor de Britse Grand Prix 2016. Lewis Hamilton was vanmorgen het snelste tijdens de eerste vrije training. Max Verstappen klokte een zevende tijd. Het was een training met weinig incidenten, waarbij de Mercedes coureurs meteen hun tanden lieten zien. Kan de rest van het veld vanmiddag wel een vuist maken tegen de Mercedes coureurs? We gaan het zien!