Max Verstappen beleeft tot nu toe een ongelooflijk seizoen in de Formule 1. De jonge Nederlander is bezig aan een ongelooflijke run, met enkele prestaties waar zelfs Lewis Hamilton en Sebastian Vettel op hun absolute hoogtepunt niet aan zouden hebben kunnen tippen.

Sinds Max Verstappen in 2015 op de Formule 1-grid kwam, is hij een vaste kanshebber voor podia en overwinningen. Verstappen blijft zich sterk maken om de snelste coureur op de grid te zijn. Hij heeft consequent op het podium gestaan, en hij heeft bijna elke race waaraan hij heeft deelgenomen aan de leiding gestaan. Hij heeft zowel Hamilton als Vettel meermaals weten te overtreffen qua records.

Verstappen heeft bewezen een ongelooflijk getalenteerde en veelzijdige coureur te zijn, met het vermogen zich aan te passen aan verschillende circuits en omstandigheden. Zijn prestaties dit seizoen zijn weer indrukwekkend en veel mensen beschouwen hem nu al als een potentiële wereldkampioen van 2023.

Hoe doet Max Verstappen het ten opzichte van grote coureurs?

Max Verstappen is een van de meest getalenteerde coureurs in de geschiedenis van de Formule 1. De Nederlander heeft in zijn carrière al zes Grand Prix gewonnen en is momenteel in de bloei van zijn carrière. De laatste twintig races heeft hij zijn spel echter naar een heel nieuw niveau getild.

In de laatste twintig races heeft Verstappen er vijftien gewonnen. Dat betekent dat hij 75% van de races in deze periode heeft gewonnen. Ter vergelijking: de twee huidige grootheden in de Formule 1, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel, hebben in hun hele carrière nog nooit zo’n niveau bereikt. De enige coureur die dat wel deed was Michael Schumacher tijdens zijn dominante periode van 2000 – 2004, waarin hij vijf wereldtitels op rij won.

Verstappen en zijn Red Bull zijn consequent dominant geweest in de laatste twaalf races, waar hij er een indrukwekkende tien van heeft gewonnen. Dat is een ongelooflijk percentage van meer dan 83%.

Het is duidelijk dat Max Verstappen nu een nieuw niveau heeft bereikt in de Formule 1. Hij heeft zichzelf in een positie gebracht waarin hij beschouwd kan worden als een van de grootheden aller tijden van de sport, en zijn dominantie in de afgelopen twintig races is daar een bewijs van. Met de manier waarop hij momenteel presteert, lijkt het erop dat er nog meer overwinningen voor de Nederlander in het verschiet liggen.

Volg Max Verstappen op de voet op de tribune of met een livestream

Heb je zin om naar een van de grootste evenementen in de autosport te kijken? Zorg dan dat je Max Verstappen op de voet volgt op de tribune of met een livestream. Dit kun je doen door je te abonneren op F1 TV Pro of door Formule 1 kaartjes te kopen.

F1 TV Pro afsluiten is de ultieme manier om op de hoogte te blijven van het laatste Formule 1-nieuws, live races en herhalingen te bekijken, en exclusieve toegang te krijgen tot video’s, hoogtepunten en interviews. Met F1 TV Pro heb je vanuit je luie stoel toegang tot ‘s werelds spannendste autosportevenementen. Je kunt ook gedetailleerde racestatistieken bekijken, waaronder rondetijden, sectortijden en de stand van de coureurs.

Als je zelf bij het circuit wilt zijn, dan kun je kaartjes kopen voor de Formule 1-races. Met een kaartje kun je de actie van dichtbij meemaken en de spanning van de race ervaren. Het is een geweldige manier om de actie van dichtbij mee te maken en je steun te betuigen aan je favoriete coureur.

Ongeacht of je besluit Max Verstappen op de tribune of met een livestream van dichtbij te volgen, je kunt ervoor zorgen dat je op de hoogte blijft van al het laatste Formule 1 nieuws en actie. Met F1 TV Pro kun je elke race bekijken, krijg je exclusieve toegang tot video’s en krijg je gedetailleerde racestatistieken. En als je kaartjes voor de races koopt, kun je er zelf bij zijn en je steun betuigen aan je favoriete coureur. Wacht dus niet langer en neem een abonnement op F1 TV Pro of koop kaartjes voor de races. En vergeet niet F1 TV Pro af te sluiten als je klaar bent!

By peter