Max Verstappen kon in Maleisië eindelijk weer het podium beklimmen. De Nederlander werd tweede achter teamgenoot Ricciardo.

Beide coureurs konden optimaal profiteren van de malaise van Lewis Hamilton, wiens nieuwe Mercedes-motor in vlammen opging.

Maar bijna was het einde oefening voor Max Verstappen in bocht een. Sebastian Vettel ging te diep en tikte Nico Rosberg -die toch nog derde werd- in de rondte.

Vreemd genoeg wees Vettel naar Verstappen als schuldige: Ik reed naast Verstappen in de bocht en hij sneed me af. Rosberg treft geen enkele blaam, maar met Verstappen in de race weet je inmiddels dat hij altijd van lijn veranderd., aldus Vettel.

Via de boordradio legde Verstappen de schuld van de crash bij Vettel neer. Sebastian is gek geworden! Hij rijdt als een idioot op Rosberg in.

Max Verstappen moest in ieder geval flink uitwijken en verloor daardoor veel tijd. Met mooie inhaalacties op Button, Perez en een slimme actie op Raikkonen reed de jongeman zich weer naar voren.

Uiteindelijk kon de onlangs negentien jaar geworden Max tevreden terugkijken: Mijn start was goed, maar in de eerste bocht moest ik de crash ontwijken. Dus verloor ik gelijk veel plaatsen, gelukkig had ik een goede snelheid tijdens de hele race en kon ik daardoor terug vechten.

De safetycars kwamen wat ongelukkig, maar een P2 is gewoon goed. In Japan gaan we weer door.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!