Ralf blijDe aanzet tot de farce van nu al bijna twee weken geleden, was misschien wel de zware crash van Ralf Schumacher in bocht 13. Ralf zelf stapte zo goed als ongedeerd uit de wagen, maar door problemen met de ogen raadden de dokters hem aan niet te racen, wat hij dan ook niet deed.

Voor het GP-weekend dat vandaag van start gaat is de Duitser echter weer helemaal fit, ook al heeft hij ook tijdens de tests geen seconde achter het stuur van zijn Toyota gezeten. “Ik ben ok�,” verklaarde Ralf.

“Ik heb geen serieuze problemen of blessures maar de dokter zei me om het rustig aan te doen, voor het geval dat. Zoals iedereen weet waren er problemen met de banden, en was het het risico niet waard.”

Schumacher, die dinsdag 30 geworden is, heeft zijn tijd thuis bij zijn familie doorgebracht in Oostenrijk. Nu is hij klaar voor de race in Frankrijk, die hij twee jaar geleden won. “Ik voel me geweldig. Ik heb de kans gekregen te rusten en thuis te relaxen. Ik voel me helemaal normaal – of tenminste zo normaal als een racer zich kan voelen.”

Zoals gezegd won de jongere broer van Michael de race op Magny Cours in 2003, en dat was trouwens de laatste race die hij op dat circuit reed: vorig jaar moest hij aan de kant blijven na zijn zware crash in dezelfde bocht als waar hij dit jaar crashte in Indianapolis. Dus in feite kan de Duitser twee races op rij op hetzelfde circuit winnen…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter