Räkkonen is net zo snel als Vettel, dat stelt technisch directeur van Ferrari James Allison. De Brit stelt dat de Fin achter staat in punten omdat hij meer fouten en foutjes heeft gemaakt, dan dat hij langzamer zou zijn dan zijn Duitse teamgenoot.

Intussen schrijven de Italiaanse kranten onder andere Autosprint, La Repubblica, en Sport Mediaset dat Kimi Räikkönen bezig is aan zijn laatste jaar voor de Scuderia. De Fin zou niet voldoende inbreng hebben en te zwak zijn tegenover Vettel die 59 WK-punten méér bij elkaar heeft gereden.

Soms maak je een foutje in het weekeind, dat meteen je zondag verpest. Kimi weet dat, zo legt Allison uit. Het probleem is dat Vettel dit jaar nauwelijks fouten heeft gemaakt. Alleen in Bahrein ging het fout voor Sebastian, maar dat is louter menselijk.

Kimi heeft het vooral lastig tijdens de kwalificatie, maar hij werkt er keihard aan om zich op dat gebied te verbeteren., zo besloot de technisch directeur die zelf ook onder vuur ligt.

Valtteri Bottas wordt genoemd als nieuwe teamgenoot van Vettel in 2016. In ieder geval wachten de Italianen nog met bevestigen van de rijders voor volgend jaar.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!