Kimi Räikkönen heeft de wereldtitel nog lang niet uit zijn hoofd gezet. De dit jaar in de Formule 1 teruggekeerde Fin staat vijfde in het WK, 48 punten achter leider Fernando Alonso. Räikkönen geeft wel toe dat Alonso de favoriet is, maar vindt dat de andere toppers nog genoeg kans hebben.

In Spa zei hij: Ik heb bijna net zo’n goede kans als ieder ander. Misschien wel de minste van de vijf mensen in het titelgevecht, maar toch. Achter Alonso is het allemaal erg close en er zijn nog meer dan genoeg punten te verdelen. Toen hem gevraagd werd of een titel in zijn comebackjaar realistisch is, antwoordde de Lotus-rijder, zoals gebruikelijk, nuchter: Waarom niet?. Vervolgens haalde hij zijn oneliner anything can happen tevoorschijn. Alonso heeft wel een aardige voorsprong, maar er zijn nog zo veel dingen mogelijk. Je rijdt één matige race en je zakt meteen posities in het kampioenschap, zo dicht zit het bij elkaar. Elke race telt en we zullen blijven werken aan de auto totdat we geen kans meer maken.

De opmerking dat Räikkönen de favoriet voor de overwinning is op Spa-Francorchamps ontkende hij. Hij wist al vier keer te winnen in de Ardennen en heeft dit weekend waarschijnlijk ook nog eens beschikking over het Super DRS-systeem. Het is natuurlijk een mooi circuit en vaak wordt er een leuke race verreden, maar het is voor mij niet meer speciaal dan andere wedstrijden. Ik rijd hier niet vaker dan ergens anders en ik ken het circuit ook niet beter dan anderen. Ik reed er gewoon vaak goed op, maar soms ging het ook slecht. Er gebeuren echt geen wonderen als ik op Spa verschijn.

Ondanks dat hij de rol van favoriet ontvluchtte, geeft hij wel toe dat er kansen op de overwinning aanwezig zijn. We zullen er alles aan doen. Tot nu toe konden we in normale weekenden altijd meevechten om de overwinning, dus ik zou niet weten waarom dat nu niet zo zou zijn. De updates werken hopelijk goed en dan kijken we wat er mogelijk is.

Aan het weer zal het in ieder geval niet liggen, want voor zaterdag en zondag wordt er gewoon zon verwacht. Alles lijkt dus open te liggen voor de eerste Lotus-winst van dit jaar. We gaan het zien in de race, op 2 september om 14:00.

By Luc

Leave a Reply

Your email address will not be published.