Kimi Räikkönen had in Spanje één van zijn betere Grand Prix’ voor dit seizoen. Sterker, de Fin kon zijn Spaanse confrère goed weerstand bieden. Doch kwam het net als bij het team van Mercedes tot een psychologische botsing?

Fernando Alonso kon in de slotfase van de race de Fins voorbij rijden, nadat de thuisrijder een extra stop maakte om met verse, snellere banden te kunnen finishen.

Maar eerder in de race kreeg Alonso ook al het voordeel om als eerste te mogen binnenkomen, ondanks het feit dat hij achter Räikkönen reed. Gewoonlijk krijgt de rijder met de beste positie de mogelijkheid om als eerste binnen te komen, omdat dat normaal gezien het snelste is.

Na de race vroeg Kimi boos via de teamradio af ‘wie er de beslissingen genomen had‘ en dat hij ‘niet als een tweede rijder wilde worden behandeld‘!

Na een afkoelingsperiode verklaarde de Iceman tegenover de media: Uiteindelijk was het verschil niet zo groot. Het belangrijkste is dat we nog steeds ver achter de anderen gefinisht zijn. De strategie maakte niet veel uit. We kunnen niet blij zijn met de huidige performance van de auto’s, maar ook als we straks weten waar de problemen zijn wordt het een hele klus om Red Bull en Mercedes te naderen.

Het lijkt wel een kenmerk voor dit seizoen? Teambattles op elk niveau…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!