Kimi Raikkonen rijdt volgend seizoen niet in de Formule 1. Dat heeft zijn manager Steve Robertson bevestigd na het mislukken van een deal met McLaren. Afgelopen seizoen won de Fin de Belgische Grand Prix.

De wereldkampioen van 2007 moest op zoek naar een stoeltje, nadat Ferrari zijn contract had afgekocht. De Fin zei dat hij alleen in een wagen wou rijden waarmee hij races kon winnen, en nu dat niet is gelukt neemt hij een sabbatical.

Onder de toenemende speculaties dat Jenson Button op weg is een contract te tekenen bij het Britse team, melde Raikkonen’s manager Steve Robertson dat de onderhandelingen met McLaren zijn stopgezet. Onze opties voor volgend seizoen waren McLaren of niets., zei Robertson tegenover de Finse krant Turun Sanomat. Kimi en McLaren kwamen er uiteindelijk niet uit en daarom zal Kimi in elk geval in 2010 niet actief zijn in de Formule 1.

Wat Räikkönen in 2010 gaat doen is nog niet bekend, maar de kans is groot dat hij enkele rally’s zal gaan rijden zoals afgelopen seizoen al het geval was. De Fin zal ondertussen wel op zoek gaan voor een stoeltje voor 2011.