Na de aankondiging van Kimi Raikkonen stond het al in de sterren geschreven maar McLaren heeft nu ook bevestigd dat het team Jenson Button in heeft gehuurd. Volgend jaar rijden er dus twee wereldkampioenen voor het team uit Woking.

Het is altijd moeilijk om een team waar je zo lang voor hebt gewerkt te verlaten maar het leven draait om uitdagingen, Zei Button bij z’n voorstelling.

Hoewel ik vorig jaar met Brawn het kampioenschap heb gewonnen, iets wat ik trouwens nooit zal vergeten, ben ik altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Daarom heb ik voor McLaren gekozen.

Dit team heeft een geweldige geschiedenis. Het heeft met zowat alle grote namen samen gewerkt. Fittipaldo, Hunt, Lauda, Prost, Senna, Hakkinen en Hamilton. Ik volg hen al van toen ik een kleine jongen was, het is geweldig om er nu ook deel van uit te maken.

Ik zal er samen werken met die andere Britse wereldkampioen. Lewis heeft op vrij korte tijd heel veel successen geboekt. Hij is een waar natuurtalent en een zeer gerespecteerd rijder. We zullen zeker veel van elkaar kunnen leren. Samen zullen we het team vooruit duwen.

De overstap van Button is niet echt onverwacht nadat het duidelijk werd dat de looneisen van de Brit niet in lijn lagen met de budgetten van Mercedes Grand Prix. Waarschijnlijk bevestigt dat team later Nico Rosberg en Nick Heidfeld.

Het wordt volgend jaar een leuke interne strijd bij McLaren want de twee rijders hebben een zeer verschillende stijl. Waar Hamilton beter kan werken met een wagen die overstuurt, houdt Button liever van een wagen die onderstuurd.

By peter