Voor Kimi Raikkonen worden het cruciale weken. De Fin die volop op zoek gaat naar een eerste wereldtitel, doet er best aan om te blijven winnen. Bovendien mag WK-leider Alonso niet steeds op de tweede plaats eindigen. Ondanks een achterstand van 24 punten met nog 5 races voor de boeg blijft de McLaren-rijder positief over zijn kansen.

” De titelstrijd ligt nog steeds open. Niemand weet wat er in de resterende races nog allemaal kan gebeuren. Onze auto heeft de snelheid om te winnen. Ik ben dan ook zeker niet van plan om op te geven, we zien wel hoe alles loopt.  “  aldus de koele Fin.

Naast de coureurstitel maakt het team uit Working nog steeds een goede kans op de titel bij de constructeurs. De Zilverpijlen hebben in het klassement een achterstand van negen punten op leider Renault.

McLaren-directeur Martin Whitmarsh: ” Beide kampioenschappen zijn nog open, maar Renault zal fouten moeten maken, willen we nog beide titels binnenhalen. Het worden nog vijf spannende races.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!