WK-leider Fernando Alonso maakt zich geen zorgen. De Renault-rijder verwacht dat hij in Monza een goede kans maakt op de overwinning, ondanks dat het McLaren-team duidelijk sneller is.

” McLaren is snel. Maar Monza is een totaal ander circuit dan Istanbul. Op het rechte stuk hebben we altijd een goede snelheid en dat is daar heel belangrijk. We zijn klaar voor een goede race.  “  aldus de vertrouwensvolle Spanjaard.

Hij vervolgd: ” We zitten goed zolang we de races tot een goed einde weten te brengen. Iedere keer dat ik op het podium kan komen, blijf ik aan de leiding. Ik kan me zelfs nog een slechte races permitteren, McLaren moet perfect zijn tot in China. Doen ze dat niet, dan zijn wij er om ze af te straffen.  “

Fernando Alonso heeft in het klassement een voorsprong van 24 punten op titelconcurrent Kimi Raikkonen met nog vijf races te rijden. Kan de Spanjaard aan de leiding blijven tot na de race in China, dan wordt hij de jongste wereldkampioen in de F1.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!