Kimi Raikkonen zal Michael Schumacher dit jaar dwingen om het onderst uit de kan te halen. Vorig jaar kwam “The Iceman” 2 punten tekort om het wereldkampioensschap binnen te halen, maar dit jaar strijd de Fin met een nieuw wapen: de MP4-19.

“Om het kampioensschap binnen te halen zal ik een goede wagen moeten hebben, en af en toe een beetje geluk. Het resultaat zal afhangen van hoe goed we als team samenwerkten om de wagen te ontwikkelen.”

“Ik leer elke test, elke race wat bij. De ervaring die ik vorig jaar opdeed heeft me meer snelheid, zelfvertrouwen en een volwassener gedrag opgebracht”

Vorig jaar moest Kimi het doen met een doorontwikkeling van de MP4-17, nadat McLaren’s MP4-18 project een falikante mislukking bleek te zijn. Toch slaagde Raikkonen erin om 1 race te winnen en regelmatig in de punten te rijden.

 

“Zoals elk ander team hebben we nog bergen werk, maar als we voor een snelle lap gaan, dan komt die er ook.”

“Momenteel wil ik niet kwijt over onze kansen om races en de titel te winnen. Alles hangt af van de nieuwe wagen, en we weten pas hoe goed die is als we in Melbourne van start gaan.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter