Max Mosley is furieus door de uitspraken van de woordvoeder van Europees commissaris Antonio Vitorino. Die zei tijdens een persbriefing dat de F1 teams het probleem van het Europese Arrestatiebevel te laat hebben ontdekt.
De FIA topman waarschuwde eerder deze week dat de teams niet zullen racen zolang er een risico is dat ze, in geval van een dodelijk ongeval, zonder kans op borg kunnen worden aangehouden.

Pietro PetrucciDe woordvoerder, Pietro Petrucci, zei ook nog dat niemand boven de wet staat, zelfs Mosley niet. Dit is bij die laatste in het verkeerde keelgat geschoten, en Mosley stuurde prompt een brief naar Vitorino. Het persagentschap AFP kreeg deze in handen.

“Beide aantijgingen zijn onaanvaardbaar. Een ervan laat uitschijnen dat ik boven de wet wens te staan, wat niet waar en een vorm van eerroof is. Het andere is onwaar, de teams hebben ontelbare keren met vertegenwoordigers van de commissie rond de tafel gezeten om dit probleem te bespreken. op 7 Juli 2003 had de belangrijkste vergadering plaats met de directeur generaal van uw commissariaat, Mr Johanthan Faull, en een lid van uw kabinet.”

Mosley riep ook op om tegen de woordvoerder “disciplinaire acties” te ondernemen.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter