Kimi Räikkönen werd derde tijdens de GP van Rusland. Dit zorgde voor de zevenhonderdste podiumplaats voor Ferrari. Een podiumplaat waar de Fin best tevreden mee is, al erkent hij ook dat hij nooit bij machte was om de strijd met Mercedes aan te gaan.

Räikkönen kon bij de start uit de problemen blijven.

De Fin was daarna even aan het strijden met Hamilton en Bottas, al kon hij nooit geen potten breken tegenover Hamilton, laat staan dat hij Rosberg zou hebben kunnen bedreigen.

Räikkönen vertelde tegenover de pers na de race;Uiteraard is dit niet wat we echt willen, we willen races winnen en beide wagens zo veel mogelijk naar voor plaatsen. We hebben vandaag echter ons best gedaan, We waren niet snel genoeg om Mercedes te bedreigen. We beschikten over een goede snelheid maar omdat we dan brandstof bespaarden moesten we enkele maatregelen nemen zodat we niet zo snel waren als dat de wagen kon zijn.

Volgens de Fin moeten er nog wel verbeteringen komen, Ik denk dat het niet eenvoudig is om te bepalen wat we juist nodig hebben. Ik ben er zeker van dat er enkele kleine dingen zijn die we moeten verbeteren en er zijn ook verbeteringen op komst. Mercedes is de voorbije jaren echter snel gebleken en dat zijn ze ook dit jaar. We hebben dit jaar ook nog geen enkel raceweekend zonder problemen kunnen afwerken en dat helpt ook niet, besluit Räikkönen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!