Tegen volgende week vrijdag zullen er twee nieuwe Minardi PS05’s klaar zijn om deel te nemen aan de GP van San Marino. Gisteren geraakte een eerste versie van de wagen net op tijd klaar om een shake down te krijgen. De reserve wagen zal wel een PS04B zijn.

Teambaas Paul Stoddart zei tegen Reuters dat de ingenieurs van het team hem hadden gevraagd om de wagen pas vanaf Spanje te gebruiken, maar daar wou de Australi�r niets van weten.

“Ik zei nee, we moeten hem in Imola inzetten.”

“Ze zijn er dag en nacht mee bezig geweest.”

De PS05 werd met veel heisa aangekondigd als de eerste nieuwe Minardi sinds 2002, en de eerste die zo veel tijd in de windtunnel doorbracht. Stoddart beloofde een radicale wagen, en dat heeft het team ook gekregen. Om het in de woorden van de Australi�r te zeggen:

“Het is meer Renault, Toyota en Ferrari achtig”

Behalve de nieuwe wagen kan Minardi ook gebruik maken van de nieuwe Cosworth motor waar Red Bull al een tijdje hoge toppen mee scheert. Het doel van het team blijft Jordan achter zich houden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter