Minardi heeft eindelijk hun wagen voor het nieuwe seizoen klaar. Het Italiaanse team startte het seizoen met de Minardi PS04b, een aangepaste versie van de wagen van vorig seizoen. Iedereen kan zich nog wel de verhalen herinneren van anderhalve maand geleden in Melbourne. Vandaag kwam de Minardi PS05 Ford-Cosworth eindelijk voor het eerst de baan op, weliswaar achter de gesloten deuren van het circuit in Mugello.

Teambaas Paul Stoddard wou er hetvolgende over vertellen: “Het feit dat we de mogelijkheid hebben om de Minardi PS05 vandaag op de baan te brengen is het bewijs van een sterke wil en een ongekende toewijding van de mensen in de fabriek, en ook van onze leveranciers en technische partners. Dit is het begin van een gestage vooruitgang, en ik wil iedereen die erbij betrokken is bedanken voor de inzet die geleverd is.”

Of Minardi nu van de laatste startrij verdwijnt is nog maar de vraag. De nieuwe wagen mag dan wel sneller zijn dan de vorige, anderhalve seconde tegenover het team van Jordan is nog altijd veel.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter