Formule 1 baas Bernie Ecclestone heeft toegegeven dat Kimi ��n van de grootste kandidaten is voor de wereldtitel. Maar ook gelooft hij dat de sport niet echt een nieuwe wereldkampioen nodig heeft.

In een interview met Australische pers gaf Ecclestone toe dat Michael Schumacher het niet makkelijk zal hebben om een zevende titel binnen te rijven. Hij is van mening dat het succes van de Duitser de sport deugd heeft gedaan.

�Ik denk niet dat een nieuwe kampioen nodig is voor de sport� beweerde Bernie.�Ik denk dat wat Schumacher allemaal gedaan heeft goed is voor de sport. Het is altijd leuk om een superster te hebben in zo�n bepaalde sport. Als iemand �Schumacher� zegt denken ze meteen aan Formule 1. Hoe dan ook denk ik dat Michael het moeilijk zal hebben dit jaar en dat we een zeer spannend seizoen tegemoet gaan. Mijn dollar gaat naar Kimi Ra�kk�nen.�

Bernie is ook van mening dat het gevecht met meer dan twee teams zal gebeuren.
�Tussen de gewone personen is er ene Kimi waarop ik mijn geld zou zetten�herhaalde hij.� Er is ook ene Michael die er altijd geweest is. Natuurlijk is er nog Montoya die een beetje moet bedaren om een titelkandidaat te worden. Hetzelfde geldt voor Alonso. Er zijn enorm veel jongens die ons kunnen laten verbazen in de juiste omstandigheden. Het hangt natuurlijk af van hun wagens. Ik ben nooit een Button – fan geweest om eerlijk te zijn maar het ziet er naar uit dat hij mooie dingen zal laten zien. We zullen moeten afwachten om meer te weten te komen.� voegde Bernie er aan toe.

Natuurlijk stond de oogappel van de Australische pers centraal en vroegen ze naar de mening van Ecclestone.
�Ik denk niet dat we het beste uit hem al te zien gekregen hebben.�zei hij �Het is moeilijk iemand te beoordelen aangezien hij niet over het beste materiaal beschikt. Het is zeer moeilijk. Ik bedoel,als hij bijvoorbeeld in een Ferrari zou zitten ,hoeveel beter zou hij dan niet zijn? Je moet weten dat het niet enkel de rijder is die voor het succes zorgt. Schumacher is goed, hij motiveert het team en hij pluist alle dingen mooi uit. We weten niet of Webber voor zoiets in staat is omdat hij nooit de kans heeft gekregen om het te tonen maar ik verwacht wel dat hij het kan.�

Thibaut

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter