Nu de Grand Prix van Singapore voor de deur staat, gaat alle aandacht weer uit naar het duo dat Ferrari volgend jaar uit de slop moet trekken. Veel van de vragen gingen over de toekomstige samenwerking tussen Alonso -die nu nog kopman is- en zijn terugkerende voorganger Kiki Räikkönen.

Kimi Räikkönen verwacht zelf geen moeilijke relatie met Fernando Alonso bij Ferrari. We zijn beiden oud genoeg om te weten wat we doen. Ik zie genoeg redenen waarom het wel zal werken., zo zei de Fin gisteren in Singapore.

Räikkönen maakt het seizoen af bij Lotus, maar neemt volgend jaar bij Ferrari het stoeltje over van Felipe Massa. Massa meende trouwens dat het volgend jaar tot een confrontatie komt bij het team dat hij na dit jaar zal verlaten. Volgens de Braziliaan is het geen slim idee van zijn huidige werkgever om Kimi Raikkonen en Fernando Alonso volgend seizoen naast elkaar te zetten.

Ook Michael Schumacher vond dat het team van Ferrari een gewaagde beslissing heeft genomen: Fernando en Kimi, dat klinkt als een explosieve combinatie., liet zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher eerder ontvallen.

Räikkönen reageerde op berichten in de media dat zijn eigenzinnige karakter zou botsen met dat van de minstens zo eigengereide Alonso.Als er een probleem is, dan kunnen we er over praten. Ik kan me vergissen, maar ik ben er vrij zeker van dat het allemaal wel goed komt., aldus ‘Iceman‘ Räikkönen.