Op deze dag wordt in Rome Ignazio Giunti geboren. De Italiaan floreert eind jaren zestig vooral in de sportcars, waar hij diverse knappe resultaten behaalt. Zo wordt hij in 1968 met Alfa Romeo tweede in de Targa Florio en vierde in Le Mans.

In 1970 stapt hij over naar Ferrari, waar hij niet alleen een speerpunt wordt voor het sportscarprogramma maar ook de gelegenheid krijgt om van de Formule 1 te proeven. In vier Grote Prijzen wordt hij door de Scuderia ingezet, met een vierde plaats als resultaat bij zijn debuut in Spa. Het is meteen zijn beste resultaat in de Formule 1 en ook zijn enige puntenfinish. In Frankrijk en Oostenrijk eindigt hij buiten de punten en in Italië valt hij uit. Zijn grootste successen behaalt hij ook in 1970 in de sportwagenracerij: hij wint de 12 Uur van Sebring en de Targa Florio.

Voor 1971 blijft hij in dienst rijden van Ferrari. In de eerste sportwagenwedstrijd van het jaar, de 1.000 Kilometer van Buenos Aires, op 10 januari, slaat het noodlot echter toe. Giunti rijdt achteraan in op de wagen van de Fransman Jean-Pierre Beltoise, die zonder benzine is gevallen en zijn wagen terug naar de pits wil duwen. Beltoise kan zich net op tijd in veiligheid brengen, doch Giunti zit gekneld in zijn bolide, die in brand schiet, en de ongelukkige Italiaan sterft in de vlammen. Hij werd 29 jaar oud.

[img]http://img202.imageshack.us/img202/5044/o23t.jpg[/img]